Virtsankarkailu - muiden tarinoita

Tiesitkö, että lähes kaikki naiset kokevat pientä virtsankarkailua jossakin elämänvaiheessa? Joillakin ilmenee pientä karkailua silloin tällöin, kun taas toisilla on siitä enemmän vaivaa.

Joka tapauksessa harvat puhuvat asiasta edes lähimmille ystävilleen. Siksi on helppo kuvitella olevansa yksin ongelmansa kanssa. Mutta et todellakaan ole yksin – täältä voit lukea muiden naisten tarinoita.

 


Toisen lapsen synnyttyä ja luovaa liikuntataukoa pitämällä tämän opin huomaamaan ettei se niin helppoa ole…

Nainen, Hanko

Kahden lapsen 45-vuotias äiti etelä-Suomesta. Liikuntaa harrastaneena ihmettelin miten jengillä lirahtelee hyppiessä pöksyyn... Pitäisivät vaan lihaksistaan huolta, mutta.... Toisen lapsen synnyttyä ja luovaa liikuntataukoa pitämällä tämän opin huomaamaan ettei se niin helppoa ole. Ensimmäisen kerran lirahti trampalla pomppuessa pyllylleen ja ylös niin aivan arvaamatta lirahti pöksyyn ja eikun pöksynjen vaihtoon ja lapsella oli hauskaa kun äitillä meni pisut pöksyyn. Enpä tästä vieläkään uskonut vaan ilmajoogatunnilla kun oikein käänsi ja väänsi itseään ylösalaisin ja kun ponnistaen kääntyi, niin liruhan siinäkin tuli... Onnelsi pikkupisu, mutta ei sitä kovinkaan harmoonista tilaa saanut tuon jälkeen. Sitten alkoikin jännittäminen, että missä muualla sitä lirahteleekaan, onneksi löytyi suojat pöksyyn ja nyt on armoton vatsalihastreeni, jospas sitä saisi nauttia lirahtamattomasta olotilastakin vielä.


 

Sillä kertaa täytyi jättää ostokset siihen ja lähteä pois.

Nainen, Kitinoja

Raskauksien myötä painoni nousi. Ensimmäinen kauhea tilanne tuli kaupan kassajonossa. Minua alkoi pissattamaan ja tunsin kuinka kosteus lirahti housuihin. Onneksi oli talvi ja paljon vaatetta, ettei asia heti näkynyt. Sillä kertaa täytyi jättää ostokset siihen ja lähteä pois. Siitä viisastuneena hain Tena pakkauksen ja sen jälkeen pystyin turvallisesti jonottelemaan kassoilla. Ei haitannut vaikka joskus lirahtikin, jos joutui jotain painavaa nostamaan kärryyn. Samalla aloitin itsekseni kotona you tupen videoiden avulla erillaisia zumba ja samba harjoituksia. Lantiopohjan lihakset voimistuivat ja virtsan pidätys kyky myös parani. Toki en vieläkään lähde pitkille kauppareisuille tai pitkälle automatkalle ilman tenaa.


 


Siinä sitä oltiin keskellä Visbyn ihanaa kaupunkia ja pikkuhousut märkänä.

Nainen, Helsinki

Gotlannissa ja se tapahtui juuri silloin kun sitä vähiten odotin. Olimme ystäväni kanssa Visbyssä. Olin putiikissa ja juuri kokeilemassa kaunista mekkoa kun ystäväni totesi, että nyt on kiire bussi lähtee kymmenen minuutin kuluttua. Siihen oli ehdittävä, sillä seuraava lähtisi vasta kolmen tunnin kuluttua. Mekko päältä pois ja pikamaksu. Lähdimme juoksemaan ja silloin lirahti :/ . Siinä sitä oltiin keskellä Visbyn ihanaa kaupunkia ja pikkuhousut märkänä. Kyynel vierähti silmäkulmaan, sillä niin paljon se harmitti. Onneksi minulla oli fleece takki, minkä sitten kiedoin lantiolleni. Bussimatka oli elämäni kauhein kun ei tiennyt miten istua. Tuntui siltä, että kaikki bussissa olijat huomasivat ongelmani. Istuin kuin puupatsas penkilläni 50 km matkan ajan. Fleece takki oli pelastukseni. Silloin päätin, että nyt tämä lirahdusongelma saa luvan loppua. Ja onhan se loppunut. Joka päivä olen tehnyt harjoituksia. Ongelma on poistunut ja voin juosta ja nauttia elämästäni. Tena pieni suoja riittää silloin tällöin kun haluan varmemman olon. Harjoituksia tulen tekemään lopun elämäni 


 

Ei siinä enää muu auttanut kuin mennä märillä housuilla treffit loppuun …

Nainen, Riihmäki

Olin treffeillä nykyisen miesystäväni kanssa ja joimme kahvia aika paljon. Sehän saa hetken päästä kovan pissahädän. Niinpä lähdimme kävelylle ja ensimmäinen kerta tavatessa kun oli, en kehdannut rynnätä metsään kyykkimään. Niinpä sinnittelin kovenevan hätäni kanssa ja yhtäkkiä tunsin kun pissa vaan alkaa valua! Onneksi jalassani oli tummat housut. Ei siinä enää muu auttanut kuin mennä märillä housuilla treffit loppuun ja yrittää saada ne loppumaan mahdollisimman nopeasti. Kotona taas kaikki pyykkiin ja päätös, että en lähde ikinä mihinkään ilman tenoja!


 

Mikä kuulostaa hassulta ja sellaiselta vaietulta salaisuudelta.

Nainen, Hamari

Keväisin kärsin siitepölyallergiasta ja aivastelen yhtenään, kovaa ja railakkaasti. Aivastus on niin voimallinen reaktio, että on pikemminkin sääntö, että pisua lirahtaa. Tenat ovat erityisen tärkeitä varustuksia ja siitepölyallergiaan. Mikä kuulostaa hassulta ja sellaiselta vaietulta salaisuudelta.