Kysy asiantuntijaltamme inkontinenssistaKysy asiantuntijaltamme inkontinenssista – ja kaikesta siihen liittyvästä!

Miksi yskiminen aiheuttaa virtsankarkailua? Se alkoi ollessani raskaana. Onko tämä nyt vain hyväksyttävä? Olenko nyt inkontinentti? Niistä pienistä ei-toivotuista pisaroista riittää kysymyksiä ja voit kysyä ne juuri täällä. Kokenut kätilömme Amelie Jensnäs Joäng kohtaa työssään usein naisia, joilla on pientä virtsankarkailua. Hän on tottunut vastaamaan kaikenlaisiin kysymyksiin ja pohdiskeluihin. jotka koskevat pidättelyä ja virtsankarkailua.

 Hän on asiantuntijamme

Kirjoita kysymyksesi tähän (Voit lähettää kysymyksesi täysin anonyymisti)
Nimimerkki (vapaaehtoinen)
Anonym 18 helmikuu 2017

Hei, olen 41-vuotias nainen ja minulla on hyvin yliaktiivinen ja löysä rakko. Olen ennen käynyt ryhmässä sairaalassa, jossa oli hieman opetusta ja lantionpohjan harjoituksia. Minulla on paljon esitteitä siitä, miten pitäisi treenata, mutta epäilen koko ajan teenkö oikein. Olen saanut tietää, että ei pitäisi vetää vatsaa sisään tai pidättää hengitystä. Mutta en oikein pysty välttämään sitä ja saan pidettyä lihakset jännitettyinä vain ehkä 1-2 sekuntia. Olen kerran saanut sellaiset kaksi kuulaa, joita voi käyttää harjoitteluun, mutta en muista kuinka niitä pitäisi käyttää ja miten syvälle ne pitäisi laittaa. Toivottavasti voit auttaa :-)

Katso Karin Björkegren Jonesin videoita sivultamme www.lightsbytena.fi. Kun asetut makuulle, voit tunnustella kahdella sormella emättimessäsi. Kokeile tuntuuko sormissa, kun jännität lihaksia. On tärkeää tehdä harjoituksia joka päivä, jotta huomaisit tulokset.

Onnea matkaan!

Terveisin,

AmelieAmelie
Anonym 18 helmikuu 2017

Olen 46-vuotias ja minulla on vaihdevuodet. Minulla ei ole pidättelyongelmia päivällä, mutta yöaikaan käy välillä huonosti. Ei kylläkään joka yö. Käyn aina vessassa ennen nukkumaanmenoa.

Tämä on varsin tavallinen ongelma, jota alkaa esiintyä yleensä noin 50 vuoden iässä. Siitä käytetään nimitystä nokturia, mikä tarkoittaa liiallista virtsantuotantoa yöaikaan. Se voi johtua eri tekijöistä, kuten janoisuuden lisääntymisestä, hoitamattomasta diabeteksesta, sydänongelmista tai tihentyneestä virtsaamistarpeesta. Kuten kirjoitit, on tärkeää käydä vessassa ennen nukkumaanmenoa. Älä myöskään juo paljoa ennen nukkumista. Juo vähemmän teetä, kahvia ja alkoholia. Jos virtsan kokonaismäärä on yli kaksi litraa vuorokaudessa, kannattaa vähentää nesteen nauttimista. Rentoudu ennen nukkumaanmenoa. Mieti onko jotakin muuta syytä jonka takia heräät öisin – esimerkiksi stressiä. Tätä vaivaa voi hoitaa. Voit varata ajan lääkärille. Onnea matkaan!

Terveisin,

Amelie

Amelie
Anonym 18 helmikuu 2017

Käytän kaikkein helpoimpia vaippoja. Olen menossa sairaalaan huomenna. Olen pitänyt kirjaa veden/nesteen kulutuksesta. Olen 77-vuotias. Luin lehdestä, että tilanteen auttamiseksi voitaisiin tehdä paljon. Onko teillä hyviä neuvoja? Minulta leikattiin viime vuoden heinäkuussa tyrä. Se kesti 7 tuntia. Päädyin teho-osastolle 10 päiväksi ja olin hengityslaitteessa. Fiksu lääkäri sai selville, että olin saanut liikaa lääkettä, joten pääsin pois hengityslaitteesta. Vain kaksi ennen minua oli päätynyt sairaalan teho-osastolle, mutta he olivat kuolleet. Painoni putosi 21 kiloa parissa viikossa lääkärini ohjeistuksella. Kävelen joka päivä 7–8 kilometriä säästä riippumatta. Haluaisin mielelläni matkustaa, mutta inkontinenssi on esteenä. Voitteko antaa neuvoja? Ei lantionpohjan lihasharjoituksia. Kiitokset etukäteen,

Löydät hyvää tietoa lantionpohjan harjoituksista verkkosivuiltamme. On tärkeää tehdä harjoituksia päivittäin. Ja on tärkeää löytää oikeat lihakset harjoitettavaksi myös kävelylenkkien aikana. Onnea matkaan!

Terveisin,

Amelie

Amelie
Anonym 18 helmikuu 2017

Hei Amelie! Olen 21-vuotias ja minulla on jo nyt pidätysvaikeuksia. Ensinnäkin joudun käymään vessassa koko ajan – joka kerta kun olen juonut nestettä ja ehkä neljä kertaa yössä. Jo se on erittäin ärsyttävää, mutta suurin ongelma on, että en pysty pidättelemään. Pissahätä tulee yllättäen ja voimakkaasti, enkä useinkaan ehdi vessaan ajoissa. Kun olen jo pissannut vähän (housuun) en pysty usein tekemään mitään vaan pissaa tulee aika paljon. Haluan apua, sillä tämä aiheuttaa ongelmia arkeeni.

Yritä keskittyä johonkin muuhun asiaan, kun lähestyt WC:tä. Jos sinulla on yliaktiivinen rakko, kannattaa varata aika lääkärille, niin saat tarvittavaa lääkeapua. Sinun ei tarvitse kärsiä tästä asiasta näin!! Lisäksi on tärkeää harjoittaa päivittäin lantionpohjan lihaksia. Onnea matkaan.

Terveisin,

Amelie
Anonym 18 helmikuu 2017

Hei! Mikä harjoitus sopisi, kun kohtuni on laskeutunut? Terveisin, Anja

Voit tehdä lantionpohjan lihasharjoituksia liikunnan yhteydessä. On hyvä välttää hyppimistä.

Terveisin,

AmelieAmelie
1 2 3 4 5 6  ...